Qigong instructeur

 

Mijn naam is  Joyce Doeve,  instructeur Qigong.

Al meer dan 25 jaar ben ik werkzaam in de administratie. Door de snelle digitalisering realiseerde ik mij dat ik steeds minder bewoog. Vroeger waren er nog werkzaamheden dat je even een tijdje van je stoel af kon maar nu is alles voornamelijk achter de computer. Daarnaast het moederschap, kids, huishouden. 

Ik kreeg allemaal lichamelijke klachten. Stijve spieren en gewrichten. Vermoeidheid. Weinig energie. Oog klachten. Hoofdpijn. Slecht slapen. Stemmingswisselingen. Stress. Teveel dingen te gelijk doen en maar presteren en alles perfect uitvoeren. Ik moest naar de signalen van mijn lichaam gaan luisteren en er wat aan doen. Ik zat tegen het randje van een burn-out.

Ik had rust nodig in mijn hoofd en wilde meer energie. De mogelijkheid hebben om mijn accu op te laden en even weer tot mijzelf te komen. Bewust te worden van mijn eigen lichaam en ervoor te zorgen dat deze klachten zouden verdwijnen.

Wat kon ik doen om een balans te vinden in mijn werk/privé leven en mijn gezondheid?

Eerst besloot ik te gaan reizen. Tijdens een reis door het amazone gebied in Zuid-Amerika, kwam ik in contact met een indianenstam die daar woonde. Een week heb ik met deze bijzondere mensen samengeleefd. Wat mij erg raakte was hun verbinding met en het respect voor de natuur. De energie met de natuur. Zo heb ik een zweethut sessie mogen meemaken en een sjamanistisch ritueel mogen ervaren. De indianen lieten mij zien welke planten en kruiden geneeskrachtig waren en hoe belangrijk het is om goed met moeder natuur om te gaan. Ik kreeg van de indianen al gauw de bijnaam ” bloem”. Na deze reis had ik ineens zoveel energie gekregen dat ik hier verder iets mee wilde doen.

Zo kwam ik uit bij Qigong door de filosofie dat er achter zit maar ook omdat deze eeuwenoude bewegingsleer afkomstig was van dansende sjamanistische rituelen. Ik had altijd al een fascinatie voor indianen maar ook voor Oosterse gevechtskunsten / martial arts.

In 2016 begon ik mijzelf te ontwikkelen in de Qigong en heb ik een opleiding gevolgd bij Ron Wiggers van de Tao Chi Qigong Academy in Den Haag. In 2019 behaalde ik  mijn certificaat voor  Qigong instructeur.  Begin 2023 heb ik mijn selfmastery certificaat behaald via de Shaolin Tempel Europe in Otterberg Duitsland. Inmiddels student van Daisy Lee en volg de gecertificeerde opleiding voor Radiant Lotus Qigong Instructor.

De eerste keer dat ik Qigong beoefende, voelde ik meteen de energie door mijn lichaam stromen. Dit was wat ik altijd zocht en nu kan ik mijn kennis van deze prachtige eeuwenoude Chinese bewegingsleer ook aan anderen overbrengen. 

Sinds ik dagelijks Qigong beoefen, voel ik mij meer vitaal en energiek. Ik ben meer in balans. Creatiever, ervaar minder stress, voel meer rust in mijn hoofd en slaap beter. Qigong is voor mij een ” way of living” geworden.